Lovgivning og regulering

Vores produkter er omfattet af mange forskellige lovgivninger, og det er dit eget ansvar at sikre du overholder disse. Vi forsøger dog her at give et overblik over de regler og lovgivninger du bør sikre at du overholder.

Lovgivning om køretøjer

Du kan finde de aktuelle regler om køretøjer på trafikstyrelsen

Sektion 6 omhandler "El-anlæg, lygter, reflekser m.v", hvilket er relevant for alle vores belysningsprodukter.

Særlig info omkring Xenon

Efter Detailforskrifter for Køretøjer, pkt. 6.02.020 (4), skal nærlyslygte til gasudladningslampe (xenon) og gasudladningslampe hertil være godkendt i henhold til ECE-regulativ 98 (lygte), ECE-regulativ 99 (lampe) og/eller EF-direktiv 76/761 (lygte og lampe) og være "E"- eller "e"-mærket. Med andre ord er det ikke kun xenonpæren som skal være godkendt, men også lygten (glas og parabol) skal være godkendt til brug med gasudladningslampe. Det er derfor ikke lovligt at montere et Xenon kit "E"/"e"-mærket eller ej) i en nærlyslygte, som ikke er godkendt til brug med Xenonpærer Udover dette skal de også være udstyret fuldautomatisk niveauregulering og forlygtervaskere.

Lovgivning om El-installationer i hjemmet

Det er ikke alt El-arbejde man må lave selv derhjemme. Du kan få svar på de fleste spørgsmål om el-arbejde på sikkerheds-styrelsens hjemmeside.

er nu lagt i kurven


Henter relaterede produkter...