LED auto pærer og E-godkendelser

E-godkendelse og syn

Synsmanden følger "Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr" når han syner. Den kræver at man har e-godkendte lygter på sit køretøj, og derfor skal lyskilderne / pærerne i dem også være E-godkendte. Skifter du pærerne ud med nogle der ikke er e-godkendte vil du kunne få problemer ved syn. Derfor får vi tit forespørgsler på E-godkendte LED pærer, men det er desværre ikke noget der findes i øjeblikket. Årsagen er egentligt ret "simpel".

UNECE og e-godkendelse

Det er UNECE (FN's Økonomiske Kommission for Europa) der laver reguleringerne som produkter E-godkendes efter. Reguleringen som omfatter halogen lygter og halogen-pærer, nævner slet ikke LED pærer. Det eneste reguleringen tillader er LED moduler der monteres i dertil designede LED lygter. 

Der findes altså slet ingen UNECE regulering som den slags LED pærer kan E-godkendes efter. Af samme årsag er det heller ikke nemt at finde LED auto-pærer fra Osram, Philips osv, da de ikke er særligt interessante for dem at udvikle og producere. Måske vil de blive tilladt om nogle år, hvis EU opdaterer reguleringen.

Ukorrekte e-godkendelser

Der kan flere steder købes "E-godkendte" LED pærer - det passer desværre ikke, og en synsmand vil derfor være svær at overbevise. Man skal også være opmærksom på at CE og E-godkendelse er to meget forskellige ting. En CE godkendelse er ikke lig en E-godkendelse,

Du kan finde regulativet på UNECE.org

er nu lagt i kurven


Henter relaterede produkter...