Tilslutning af LEDs

LEDs må kun bruges til jævnspænding, vekselspænding kan ødelægge dioderne
12 volts dioder har en driftspænding fra 9 til 14,4 volt DC. Forbruget er på 0,4 watt.
24 volts dioder har en driftspænding fra 23 til 29,4 volt DC. Forbruget er på 0.85 watt

Dioderne skal monteres så rød ledning får plus og sort ledning får minus (stel). hvis de ikke får det så lyser de ikke, men bare rolig de går ikke i stykker af det. Her nedenunder har jeg prøvet at vise hvordan man kan tilslutte dioderne så de lyser når døren åbnes, eller hvis man bare vil styre det med en ekstra kontakt. Dette er kun forslag, og det afhænger også af hvilken bil man har, Den mest letteste metode er eksempel 3. så hvis du ikke har teknisk snilde så overvej den.

Det er vigtigt at du sætter en sikring (2~5 Ampere.) foran +'en for at undgå farlige kortslutninger.

Eksempel 1:

Med denne tilslutning lyser de hvis du åbner døren eller hvis du aktiverer kontakten til konstant kabinelys, ( hvis der er sådan en i din bil ellers brug eks. 2 ) og hvis du vil kunne slukke helt for dem så kan du montere en ekstra afbryder som vist

1


Først en gang vil jeg råde dig til at pille batteriklemmerne af så du ikke har strøm på noget imens du roder rundt i ledningsnettet.

Hvis man demontere dørkontakten sidder der en ledning som får stelforbindelse når man åbner døren. Den ledning skal forbindes sammen den sorte på dioderne. På den måde får dioderne STEL hvergang døren åbnes eller hvis man tænder manuelt for kabinelyset. Den røde ledning på dioderne skal have en konstant + (rød) Den kan du finde ved din radio-tilgang eller lignende I de fleste tilfælde er + RØD. Der hvor du tilslutter den røde ledning skal du have en sikring imellem så du undgårfarlige kortslutninger. Hvis du ville have en hovedafbryder foran dioderne skal den sættes ind i mellem sikringen og dioderne.

Eksempel 2:

Her tænder lyset også hvis du åbner døren eller hvis du tænder for den ekstra kontakt du selv skal montere. ( bruges hvis bilen ikke er født med en kontakt til tænding af kabinelyset )

2
Først en gang vil jeg råde dig til at pille batteriklemmerne af så du ikke har strøm på noget imens du roder rundti ledningsnettet.

Også her bliver diodernes sorte ledning styret af en dørkontakt og den ekstra kontakt du selv skal montere. Den ekstra kontakts ene ledning skal ha Stel-forbindelse og den anden skal monteres sammen med den på dørkontakten. Både stel og den konstante + kan du finde ved din radio-tilgang. I de fleste tilfælde er + RØD og stel BRUN, Husk at få en sikring imellem + og dioderne så du undgår farlige kortslutninger.

Eksempel 3:

Med denne tilslutning lyser dioderne kun når du tænder for den ekstra kontakt.

3

Først en gang vil jeg råde dig til at pille batteriklemmerne af så du ikke har strøm på noget imens du roder rundt i ledningsnettet.

I stedet for diodernes sorte ledning bliver styret af en dørkontakt, får dioderne nu en konstant STEL. Nu styres de af en ekstrakontakt som er monteret på en konstant +... Både stel og den konstante + kan du finde bag din radio-tilgang. I de fleste tilfælde er + RØD og stel BRUN. Husk at få en sikring imellem + og afbryderen så du undgår farlige kortslutninger.

Alternativt kan man hente strømmen direkte fra batteriet og så benytte samme metode.

Eksempel 4:

Denne tilslutning bruges til dioder på scootere.
BEMÆRK !! da visse scootere har vekselspænding til deres kørelys, anbefaler vi at du kun tager strømmen fra batteriet og bruger en afbryder til at tænde og slukke med. Husk også her at montere en sikring lige ved batteriet.

4
Brug tegningerne så skulle det ikke være nogen problemer. Ellers er du velkommen til at ringe til os

er nu lagt i kurven


Henter relaterede produkter...